Feestjurken: opties voor de komende feestdagen

Binnenkort is het weer zover: kerst! Dat is voor velen de tijd van het jaar om eens goed uit te pakken qua kleding. Dus weg met die spijkerbroek en gympen en eindelijk eens een feestjurk aan.

Soorten jurkjes
Je kunt natuurlijk een jurkje dat je eerder aan hebt gehad hebt uit de kast pakken. Maar wat is er nou leuker dan te gaan shoppen voor een nieuwe feestjurk? Er zijn veel verschillende soorten feestjurken te vinden in de winkels, in alle mogelijke kleuren en modellen. Het is daarom handig om van tevoren een beetje na te denken over wat voor soort jurk je voorkeur heeft. In welke feestjurk voel jij je het beste en wat accentueert de pluspunten van je figuur? De een zal het liefst verschijnen in een kort jurkje vol met glitterpailletjes, terwijl de ander liever voor een stijlvolle lange jurk gaat of juist een minder opvallend maar toch feestelijk jurkje aantrekt.

Little black dress
Een all time favourite is natuurlijk de Little Black Dress (ook wel de LBD genoemd). De LBD is dé jurk die bij elke feestelijke gelegenheid gedragen kan worden. Het is al decennialang de musthave in elke kledingkast. Voor elke vrouw is er wel een little black dress in de winkels te vinden die haar goed staat. De little black dress is tijdloos en is altijd makkelijk te combineren.

Mijn favoriete LBD

Strapless jurk
Ook een favoriet voor velen wanneer je op zoek gaat naar een feestjurk is een strapless jurk. In een strapless jurkje leg je het accent op je bovenlichaam. Perfect dus als je bijvoorbeeld wat onzeker bent over je benen.

Jurkjes met kant
Tegenwoordig helemaal trendy zijn de jurkjes met een kanten bovenlaag. Kant staat zowel chique als feestelijk. Voordeel van deze jurkjes is dat het goed de zwakke punten van je figuur kan verbloemen.

Gebreide jurkjes
Vind je dit net allemaal iets te feestelijk en zou je het liefste gewoon in je spijkerbroek kerst gaan vieren? Denk dan eens aan een gebreid jurkje. Deze zitten vaak heel comfortabel en voelen misschien iets minder ‘opgedoft’ dan een ander soort jurkje. Maar ook in een gebreid jurkje kun je er heel feestelijk uitzien!

Accessoires
Bij een feestelijke avond hoort natuurlijk niet alleen een jurk. De feestjurk komt helemaal goed tot z’n recht als je deze combineert met mooie schoenen (dus haal die killer heels maar tevoorschijn), een mooie tas (een clutch is altijd feestelijk) en je meest feestelijke make up.

Keuze genoeg dus! Er is voor elk wat wils te vinden als je op zoek gaat naar een feestjurk.