Handleiding: shapewear en corrigerende ondermode

Je kent het vast wel: je hebt een leuk nieuw jurkje gekocht, maar je voelt je er toch wat onzeker in. Je kijkt eens goed in de spiegel en je gaat twijfelen. Lijkt het niet alsof ik een buikje heb? Lijken m’n heupen niet breed hierin? Hoe zien m’n billen er uit? De oplossing in dat soort gevallen is om shapewear onder je kleding te dragen.

Wat is shapewear
Shapewear is kleding die ervoor zorgt dat je lichaam er optimaal uitziet, zodat je slanker oogt en je kleding net wat beter staat. Je hoeft je op die manier geen zorgen meer te maken over je lovehandles, je heupen of je buikje. Wat ook voor veel vrouwen een bekend probleem is zijn schurende bovenbenen wanneer je een leuke jurk of rok draagt. Vooral bij warm weer kan dat erg vervelend zijn. Daarvoor zijn er nu speciale broekjes die eruit zien als een soort wielrennersbroekjes (maar dan natuurlijk wel wat charmanter). Deze broekjes zorgen ervoor dat schurende bovenbenen verleden tijd zijn. Shapewear is ook dé oplossing als je een jurk draagt van een dunne, fijne stof. Hierbij loop je de kans dat het doorzichtig is. Draag er een mooi onderjurkje onder en het probleem is opgelost.

Verschillende soorten
Je hebt verschillende soorten shapewear. Bijvoorbeeld jurkjes, broekjes, leggings, wielrenbroekjes en hemdjes. Veel mensen dragen alleen shapewear als ze een avond op stap gaan of een bijzondere jurk dragen. Maar waarom niet vaker gebruik maken van de voordelen die corrigerend ondergoed biedt? Want je kunt het ook dragen onder dat leuke shirtje, een mooie blouse of een strakke rok. Shapewear is ook zeker niet alleen bedoeld voor vrouwen met een maatje meer. Ook bij vrouwen met een kleinere maat kan corrigerende ondermode ervoor zorgen dat je figuur beter uitkomt. Het benadrukt je sterke punten en zorgt ervoor dat oneffenheden (zoals bijvoorbeeld cellulitis) niet meer zichtbaar zijn.

corrigerende ondermode

Helemaal hip
Shapewear had vroeger het imago dat vooral oudere vrouwen er gebruik van maakten. Tegenwoordig is dat wel anders. Veel actrices en popsterren maken er geen geheim van dat ze corrigerende kleding onder hun (gala)jurken dragen. Ook is shapewear tegenwoordig zo ontworpen, dat je vaak niet meteen ziet dat het corrigerend ondergoed is. Dacht je vroeger bij shapewear vooral aan huidskleurige stof, nu is corrigerende ondermode in veel verschillende soorten stoffen, prints en kleuren verkrijgbaar.

Kortom: door shapewear kun je je in welk kledingstuk dan ook zelfverzekerd en sexy voelen!